Wijntermen - T

In het kort

Lees meer over de verschillende wijntermen beginnen de met de letter T. Zoals

Overzicht van wijntermen

Taille, Tannine, Tastevin, Tinto, Tirage, Tonneau, Trester, Trockenbeerenauslese, Tuilé,

Taille

Frans voor snoeien en in de champagne is de term gebruikt voor het aanduiden van een 2e of 3e persing Frans voor snoeien en in de champagne is de term gebruikt voor het aanduiden van een 2e of 3e persing


Tannine

Stof die voorkomt in rode wijn. Deze stof ook wel looizuur genoemd geeft een strak, stroef en ruw gevoel in de mond. Bij het ouder worden van de wijn zal deze afnemen en is daarom ook bepalend voor de houdbaarheid. Stof die voorkomt in rode wijn. Deze stof ook wel looizuur genoemd geeft een strak, stroef en ruw gevoel in de mond. Bij het ouder worden van de wijn zal deze afnemen en is daarom ook bepalend voor de houdbaarheid.


Tastevin

Verbastering voor Tasse-à-vin of te wel wijnkopje. Speciaal glas voor het proeven van wijn, echter tegenwoordig niet meer gebruikt aangezien men de voorkeur geeft aan een gewoon wijnglas. Verbastering voor Tasse-à-vin of te wel wijnkopje. Speciaal glas voor het proeven van wijn, echter tegenwoordig niet meer gebruikt aangezien men de voorkeur geeft aan een gewoon wijnglas.


Tinto

Spaans en Portugees voor rood Spaans en Portugees voor rood


Tirage

Frans voor het oversteken van wijn. Bijvoorbeeld van het ene naar het andere vat of van het vat naar de botteling. Frans voor het oversteken van wijn. Bijvoorbeeld van het ene naar het andere vat of van het vat naar de botteling.


Tonneau

Wijnmaat gebruikt in de bordeaux voor 900 liter, ook wel 4 barriques. Veel gebruikt voor het aangeven van de hoeveel productie van een Château. Wijnmaat gebruikt in de bordeaux voor 900 liter, ook wel 4 barriques. Veel gebruikt voor het aangeven van de hoeveel productie van een Château.


Trester

Duits voor marc (distilaat gemaakt van de pulp die overblijft na het persen van de druiven) Duits voor marc (distilaat gemaakt van de pulp die overblijft na het persen van de druiven)


Trockenbeerenauslese

Duitse wijnterm voor hoogste preditaatswijn. Deze worden gemaakt van zeer overrijpe en door edele rotting aangetaste druiven. Duitse wijnterm voor hoogste preditaatswijn. Deze worden gemaakt van zeer overrijpe en door edele rotting aangetaste druiven.


Tuilé

Letterlijke franse vertaling voor dakpankleurig (bruin). Deze term refereert aan de kleur een rode-wijn op leeftijd. Een jonge rode wijn heeft paars-rode tinten waarbij de paars tinten afnemen met de jaren en plaats maakt voor een rode kleur. Uiteinelijk zal ook deze rode kleur afnmen en de wijn een bruine kleur krijgen. Letterlijke franse vertaling voor dakpankleurig (bruin). Deze term refereert aan de kleur een rode-wijn op leeftijd. Een jonge rode wijn heeft paars-rode tinten waarbij de paars tinten afnemen met de jaren en plaats maakt voor een rode kleur. Uiteinelijk zal ook deze rode kleur afnmen en de wijn een bruine kleur krijgen.


Wijnen

€ 2.20
Bestel

1WINE Rosé PET (MLP 0,187 liter)

Mooie framboos roze kleur. Een explosieve neus van klein rood fruit (kersen en f...

€ 9.99
Bestel

Luzón Por Tí Monastrell/Cabernet Sauvignon

De Monastrell komt uit de wijngaard La Traviesa, die op 550 meter hoogte op de n...

€ 9.99
Bestel

Bergsig Estate Pinotage

Een karmijnrode kleur met in de geur zeer kruidige, wat aardse tonen kenmerkend ...

€ 9.99
Bestel

Ormonde Chip Off The Old Block Sauvignon Blanc

Selectie van één van de oudste wijngaarden. Kruisbes en groene vijgen met spor...