Brazilië

In het kort

Brazilië heeft een warm en vochtig klimaat, wat niet ideaal voor de rijping van druiven. In het verleden hebben de wijnboeren daarom verschillende kruisingen gemaakt tussen lokale druivenrassen en de Vitis Vinifera. Deze hybride druiven zijn beter bestand tegen het klimaat (voornamelijk sterker tegen schimmels en rot) echter minder van kwaliteit. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling en modernisering van wijngaard, wijnbouw en product. Hierdoor is er meer kwaliteit wijn die geschikt is voor export, echter blijft het minimaal.

Druiven

Van oudsher staan er veel hybride rassen in brazilie, echter in het zuiden tegen de grens van Uruguay zijn ook de internationale druiven te vinden. Deze zijn voornamelijk aangeplant door de Europese Immigranten in dit gebied. De druiven in deze regio zijn;

Ook zijn er enkele witte druiven aangeplant, namelijk;

Deze laatste druif, de Moscatel, is veel gebruikt voor de productie van een lokaal wijndistillaat, Singani.

Wijngebieden

De wijn gebieden liggen verspreid in het land en is te verdelen in 3 zone’s (Noord-Oost, Zuid-Oost en Zuid Brazilië) waarbij het zuiden de wijngebieden ‘Río Grande do Sul’ de grootst producerende regio is van het land en ‘Campanha’ de beste kwaliteit levert.

Wijnen

Momenteel geen wijnen gevonden