Washington

In het kort

De meest noordelijk gelegen staat waar wijn verbouwt wordt in de Verenigde Staten is Washington State gelegen aan de west coast tegen de Canadese grens. Niet te verwarren met Washington DC, de hoofdstad van de Verengde Staten wat gelegen is aan de East Coast in de staat Virginia. De Staat grens aan de staat Oregon, echter liggen de wijn wijngebieden hier niet zoals in Oregon aan de kust maar meer landinwaarts. Door deze ligging is er een zeer droog continentaal klimaat met in de zomer warme zonnige dagen en zeer koele nachten.

Subgebieden

Deze zijn voornamelijk te vinden in het oosten, landinwaarts tegen de grens met Oregon, deze 5 gebieden zijn;

  • Columbia Valley, een overkoepelend gebied rond de Columbia River, deels gelegen in Oregon. Onderstaande 4 gebieden vallen binnen deze regio.
  • Yakima Valley, gelegen ten oosten van de vulkaan ?Mount St. Helens?
  • Red Mountain, gelegen in het uiterst oostenlijk gedeelte van Yakima Valley
  • Walla Walla Valley,gelgen op de grens en deels in Oregon
  • Columbia Gorge,gelgen op de grens en deels in Oregon

Daarnaast is er nog een klein wijngebied in het noord-westen van Washington State, namelijk;

  • Puget Sound, gelegen ten westen van het Cascade gebergte aan de kust van Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan. het wijngebied strekt zich uit van de Canadese grens tot aan het eind van deze zeearm rond de stad Olympia.

Druivenrassen

Voornamelijk is er in deze staat een aanplant van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah als blauwe druif en Chardonnay, Riesling en Sémillon als witte druif. Door de droogte is het een lastig klimaat voor de druiven om goed te rijpen. Door de droogte is irrigatie noodzakelijk echter bij een juiste afstemming geven de druiven een mooie balans tussen zuur en suiker, wat resulteert in kwalitatieve wijnen.

Wijnen

Momenteel geen wijnen gevonden