New York State

In het kort

De in het noorden, aan de oostkust, gelegen staat heeft sinds de laatste jaren van de vorige eeuw een ontwikkeling meegemaakt wat betreft de productie van wijn. Deze is in later gekomen als de wijn gebieden aan de westkust. New York State is na californië en Washington State, het grootste wijngebied van de Verenigde Staten. De wijn regio?s in deze staat liggen voornamelijk rond de diverse meren en er zijn wijngaarden langs de oever van de Hudson en op Long Island.

Subgebieden

De wijngebieden in New York State liggen verdeeld  4 regio?s liggen in het noorden tegen en rondom de diverse meren en de 3 regio?s liggen in het zuiden richting te kust.

  • Finger Lake, Het belangrijkste en grootste wijngebied, gelegen tegen Lake Ontario.
  • Cayuga Lake, Kleiner wijngebied binnen Finger Lake, gelegen rond om het gelijknamige Lake Cayauga
  • Seneca Lake,Kleiner wijngebied binnen Finger Lake, gelegen rond om Seneca Lake
  • Lake Erie, In het westen gelegen wijngebeid tegen Lake Erie
  • Hudson River, Uitgestrekt wijngebied langs de oevers van de Hudson ten noorden van New York City
  • North Fork, Klein wijngebied gelgen op het noordelijek gedeelte van Long Island
  • The Hamptons, Gelegen in het oostelijk gedeelte van Lons Island

Druivenrassen

De wijnen uit deze staat zijn niet allemaal van bijzondere kwaliteit. Dit komt onderandere door het klimaat maar ook door de keuze van druivenstokken. Veel wijngaarden zijn aangeplant met inheemse druiven en voornamlijk druiven die niet tot de Vitis Vinifera familie behoren. Echter de moderne wijngaarden kiezen steeds meer voor de aanplant van internationale druiven van de Vitis Vinifera. Hier zijn dat ook de wel bekende; Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc en Gewurtztraminer te vinden. De Chardonnay en Rielsing wijn hier bij het meest geschikt voor het klimaat in New York.

Wijnen

Momenteel geen wijnen gevonden